Om mig

Jeg hedder Laila og til dagligt arbejder jeg som dyrlæge. Og selvom Ronja var min første korthår, har jeg både haft hund og gået på jagt det meste af mit liv. Det er også disse to interesser, som tager det meste af min fritid.

På hundefronten har jeg været lidt omkring; min første hund var en labrador-blanding. Han blev en rigtig god jagthund og en meget sikker apportør, men til træning og prøver var han en pestilens. Det var dog alligevel her min interesse for jagthundetræning og prøver blev vakt...

Min næste hund var en border terrier. Ikke det oplagte valg, når man nu gerne ville gå på prøver med hunden, men den havde en praktisk lejlighedsstørrelse og var det nærmeste "stor hund" jeg mente at have plads til... Derefter fik jeg en langhåret weimaraner, som desværre måtte aflives ret ung pga. HD. Inden det kom så vidt, var jeg dog kommet i kløerne på en flok korthårsfolk og havde fået anskaffet en af slagsen selv.

Ind i mellem har der også været en del "lånehunde" af forskellige racer, ligesom jeg har taget uddannelsen som "jagthundeinstruktør" hos Danmarks Jægerforbund. Udover jagthunde-træningen har jeg også løbet en del agility, lydighed og en "Rally-O" (en slags lydigheds-forhindringsbane).

På hundefronten lægger jeg især vægt på at hunden er velafbalanceret på alle områder - at den kan slappe af hjemme og være på når den er ude, at den kan omgås både mennesker og hunde uden problemer og sidst men ikke mindst at den er samarbejdsvillig og dresserbar uden at det går ud over jagtlysten. Alsidighed er også en vigtig egenskab, således at hunden er i stand til at løse alle de opgaver den kan blive stillet overfor på jagt.