Hvis man er interesseret i en hvalp - eller måske allerede har bestilt én, er der selvfølgelig også en række praktiske ting og spørgsmål.

Jeg har forsøgt at samle lidt oplysninger her på siden, men man er naturligvis altid velkommen til at kontakte mig alligevel.

 

Hvad får man?

Først det rent praktiske:

Ja, man får selvfølgelig en hundehvalp af racen korthåret hønsehund. Hvalpen er med stamtavle fra Dansk Kennel Klub (DKK) og er ved "levering" chipmærket (det skal den ifølge loven, og ellers kan den heller ikke få en stamtavle), vaccineret 1. gang og har fået ormekur. 

Hvalpene får desuden hver en hvalpepakke med. Pakken består bl.a. af 1 sæk af det hvalpefoder, som de er vant til at få; et lille tæppe, som har lagt i deres kurv; diverse papirer (stamtavle, hvalpebrev, førstehjælpsguide), godbidder og hvad jeg ellers finder på.

Så det lidt mere løse:

Udover de gode egenskaber, som jeg forventer, at de har fået fra forældrene, vil jeg gøre mit bedste for at hvalpene er rustet til lidt af hvert i deres nye hjem. De vil derfor blive udsat for lidt af hvert, mens de er her; fremmede mennesker, børn, ture i bilen, vand, vildt, nye steder, motoriktræning. Kort sagt alt, hvad jeg kan nå at udsætte dem for (og som de selvfølgelig ikke tager skade af).

 

Hvad forventer jeg?

Ja først og fremmest forventer jeg, at man vil behandle sin nye hund godt... 

Derudover forventer jeg, at man på forhånd har sat sig ind i, hvad det vil sige at have en korthåret hønsehund (det giver jo lidt sig selv, hvis man har haft en før). Det er en fantastisk race, men hvis ikke den får opfyldt sine behov for både fysisk og mental aktivering, har den også potentiale til at blive en rigtig møghund. For så begynder den at aktivere sig selv... Derfor sælger jeg som udgangspunkt også kun hvalpe til hjem, hvor de skal bruges til jagt eller andet, hvor de får brugt deres egenskaber.

Når der er lavet en aftale om køb af en hvalp, tager jeg et depositum for hvalpen. Jeg tager depositum for at sikre, at jeg ikke har reserveret en hvalp, som så ender med alligevel ikke at blive solgt. Det kan der jo være mange grunde til, men jeg vil være ked af at sige "udsolgt" til en potentiel køber, hvis der ikke er det. Depositummet modregnet naturligvis i hvalpens pris, og hvis man af en eller anden grund alligevel ikke har mulighed for at købe hvalpen, får man depositummet retur.